Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες στο NANOTEXNOLOGY 2022, το Special Workshop on Agrivolatics που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Porto Palace.

Στη διάρκεια του Workshop παρουσιάστηκαν παγκόσμιες καινοτομίες για την ενσωμάτωση εξελιγμένων μορφών παραγωγής ενέργειας σε Θερμοκήπια, έγινε εκτενής αναφορά στην αποτελεσματική χρήση στη Γεωργία, την Αγροτική Παραγωγή και την Παραγωγή Πράσινης Ενέργειας.

news agrivoltaics 01

Παράλληλα , παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα λειτουργία του πιλοτικού αυτόνομου θερμοκηπίου που λειτουργεί 100% με ΑΠΕ, και το ελληνικό έργο PHOTOKIPIA που προσφέρει μοναδική λύση ενέργειας.

Το ενδιαφέρον προκάλεσαν και οι ανακοινώσεις σημαντικών επιστημόνων από τον τομέα της Νανοϊατρικής, οι οποίοι ήταν ομιλητές στο Συνέδριο.

Στα εμβόλια κατά του καρκίνου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για προληπτικούς λόγους και για εξατομικευμένη θεραπεία, μίλησε ο καθηγητής Γενετική Μηχανικής και επικεφαλής του Τμήματος Βιοτεχνολογίας και Μοριακής Ιατρικής στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα Κωνσταντίνος (Gus) Κούσουλας.

Η υπεύθυνη του τμήματος Νανοϊατρικής του Εργαστηρίου LTFN του ΑΠΘ Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη μιλώντας στα ΜΜΕ , αναφέρθηκε στους έξυπνους νανοφορείς και τις εφαρμογές τους .Τα πολύ μικρά σωματίδια τα οποία βρίσκονται στο στάδιο των κλινικών δοκιμών.

Οι τελευταίες εξελίξεις από διακεκριμένους ομιλητές

Ο Andreas Offenhaeusser από το Ερευνητικό Κέντρο Juelich, στην Γερμανία, μίλησε την Τρίτη 5 Ιουλίου με θέματα «Μηχανική της νευροηλεκτρονικής διεπαφής με εργαλεία νανοκλίμακας» (Engineering the Neuro-electronic Interface with Nanoscale Tools).

news agrivoltaics 02

Την ίδια ημέρα (17.30-18.00) ο καθηγητής Weishan Huang, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ανοσοπαθολογίας του Louisiana State University, αναφέρθηκε στα νέα διαγνωστικά και θεραπευτικά σχήματα του SARS-CoV-2.

Ο Prof. Lorenzo Moroni καθηγητής Αναγεννητικής Ιατρικής με εξειδίκευση στις Βιοκατασκευές (Biofabrication for Regenerative Medicine) στο Ινστιτούτο Merlin του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, στην Ολλανδία, ως επίσημος ομιλητής την Τρίτη 5 Ιουλίου, στο πλαίσιο της κεντρικής εκδήλωσης του ΝΝ22, μίλησε με θέμα «Βιοκατασκευές στην αναγεννητική ιατρική: από τα υφασμάτινα ικριώματα έως τη βιοεκτύπωση» (Biofabrication in regenerative medicine:from textile scaffolds to bioprinting).

Στη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης (Τρίτη 5 Ιουλίου 19.00-19.30) ο καθηγητής Paul Blom εκτελεστικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο Max Plank για την Έρευνα των Πολυμερών (Γερμανία), πραγματοποίησε ομιλία με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία των OLED.

Η καθηγήτρια της Βασιλικής Εταιρείας στο τμήμα Φυσικής του Imperial College, Jenny Nelson, στη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης του Συνεδρίου αναφέρθηκε στα «προηγμένα μοριακά υλικά για μετατροπή ηλιακής ενέργειας με απόδοση που αγγίζει το 20%».

news agrivoltaics 03

Στη διάρκεια του NANOTEXNOLOGY 2022 παρουσιάστηκαν 33 ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία είτε έχουν συντονιστικό ρόλο, είτε συμμετέχουν ελληνικοί φορείς και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν δεκάδες θεματικά workshops (οργανικά ηλεκτρονικά, γραφένιο, 3D printing, bioprinting, επιχειρηματικές συναντήσεις και συναντήσεις stakeholders για ευρωπαϊκά προγράμματα).

 

Ενδεικτικές μερικές από τις δημοσιεύσεις των ΜΜΕ που έγιναν στη διάρκεια του Συνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2022:

Ελληνική Παραγωγή Πράσινης Ενέργειας στα θερμοκήπια
https://www.voria.gr/article/elliniki-paragogi-prasinis-energias-sta-thermokipia

Κ. Κούσουλας: Ο ψηφιακός δίδυμος αδελφός και τα εμβόλια κατά του κορονοϊού
https://www.iatronet.gr/article/110383/k-koysoylas-o-pshfiakos-didymos-adelfos-kai-ta-emvolia-kata-toy-karkinoy

Έξυπνοι νανοφορείς θεραπεύουν καρκίνο εγκεφάλου
https://www.iefimerida.gr/ygeia/apth-exypnoi-nanoforeis-therapeyoyn-karkino-egkefaloy

Published in News
Tagged under
Friday, 22 July 2022 15:39

NANOTEXNOLOGY 2022

news nanotexnology22 logo

Με 1000 συμμετοχές από 65 χώρες του κόσμου, 40 και πλέον εκθέτες στη NANOTEXNOLOGY EXPO 22 και δεκάδες θεματικά workshops, διεξήχθη το NANOTEXNOLOGY 2022 από τις 2-9 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

To Πολυσυνέδριο NANOTEXNOLOGY 2022 που συνδιοργανώθηκε από το Εργαστήριο LTFN του ΑΠΘ και τον Σύνδεσμο HOPE-A, αποτελεί κορυφαίο ετήσιο πολυεπιδραστικό γεγονός τεχνολογιών, επιχειρήσεων και δικτύων το οποίο διερευνά τις τελευταίες εξελίξεις και δυνατότητες εμπορικής αξιοποίησης στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, των Νανοϋλικών, των Οργανικών Ηλεκτρονικών, της Τεχνητής νοημοσύνης, της Τρισδιάστατης Εκτύπωσης/Βιοεκτύπωσης και της Νανοϊατρικής.

Την κεντρική εκδήλωση του Διεθνούς Συνεδρίου Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών , την Τρίτη 5 Ιουλίου στη διάρκεια του Plenary, χαιρέτησαν εκ μέρους του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο Υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας , ο Αντιπρύτανης Οικονομικών του ΑΠΘ Χαράλαμπος Φειδάς και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

Την εκδήλωση παρακολούθησε διαδικτυακά ο Διευθυντής του Γραφείου του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων , Μιχάλη Δρίτσας, ενώ στην κεντρική εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ThessinTEC Νίκος Ευθυμιάδης, ο Πρόεδρος και ΔΣ της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Κυριακός Λουφάκης, η υπεύθυνη του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του Τμήματος Προγραμματισμού και Υποστήριξης Έρευνας του ΑΠΘ Έρη Τόκα, η υπεύθυνη του τμήματος Καινοτομίας του ΣΕΒ Μάγκυ Αθανασιάδου που παρακολουθούσε την εκδήλωση διαδικτυακά. Τις ευχές του για τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου NANΟΤΕΧΝΟLOGY απέστειλε μεταξύ άλλων και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για το ενεργειακό αυτόνομο θερμοκήπιο

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισκέφθηκε και αυτή τη χρονιά τη NANOTEXNOLOGY EXPO και ενημερώθηκε για τις εξελίξεις του τομέα και των καινοτομιών που παράγονται στη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η παρουσίαση του 100% ενεργειακά αυτόνομου πράσινου θερμοκηπίου που λειτουργεί εδώ και ένα χρόνο στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.

news nanotexnology22 01

Εντυπωσιασμένη από τις εφαρμογές των εύκαμπτων οργανικών ηλεκτρονικών, των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς που παράγονται στη Θεσσαλονίκη και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Προέδρου του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, η οποία επισκέφθηκε τη NANOTEXNOLOGY 2022 και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του HOPE-A Στέργιο Λογοθετίδη.

news nanotexnology22 02

Την έκθεση επισκέφθηκε και ο Βουλευτής της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκη Στράτος Σιμόπουλος.

Special Workshop on Agrivoltaics

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου, στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY 2022 πραγματοποιήθηκε ειδικό Εργαστήριο για τα Αγροβολταϊκά (Agrivoltaics), στο οποίο παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι παγκόσμιες καινοτομίες για την ενσωμάτωση εξελιγμένων μορφών παραγωγής ενέργειας σε θερμοκήπια και την αποτελεσματική χρήση γης στη Γεωργία, την Αγροτική Παραγωγή και την Παραγωγή Πράσινης Ενέργειας.

HOPE-A

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου έγινε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου HOPE-A, ενώ ο εκπρόσωπος του HOPE-A, Innovation & Dissemination Manager Ευάγγελος Μπακάλης παρουσίασε τις δράσεις του.

news nanotexnology22 03

O Σύνδεσμος HOPE-A (Hellenic Organics Printed Electronic Association), με 40 εταιρείες μέλη συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της βιομηχανίας των οργανικών εκτυπωμένων ηλεκτρονικών, στην εξωστρέφεια, τη μεταφορά και την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό. Συμμετέχει σε μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα, έχει συνάψει συνεργασίες με αντίστοιχους συνδέσμους από το εξωτερικό και την Ελλάδα και διοργανώνει δύο από τα σημαντικότερα γεγονότα του κλάδου: Το Διεθνές Συνέδριο και Έκθεση για τα Οργανικά Εύκαμπτα Πράσινα Ηλεκτρονικά, ενώ συνδιοργανώνει το Διεθνές Πολυγεγονός NANOTEXNOLOGY.

Το NANOTEXNOLOGY 2022 που ολοκλήρωσε τις εργασίες του στις 9 Ιουλίου, περιελάμβανε τα εξής διεθνή γεγονότα:

Σας ευχαριστούμε όλες και όλους για τη συμμετοχή σας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το NANOTEXNOLOGY 2023!

Published in News
Tagged under
Monday, 18 July 2022 15:40

NANOTEXNOLOGY 2022 Videos

Live at Nanotexnology 2022 Monday, in Thessaloniki, Greece

Live at Nanotexnology 2022 Tuesday morning, Thessaloniki, Greece

Live at Nanotexnology 2022 Tuesday afternoon, Thessaloniki, Greece

Live at Nanotexnology 2022 Wednesday, Thessaloniki, Greece

Live at Nanotexnology 2022 Wednesday afternoon, Thessaloniki, Greece

Live at Nanotexnology 2022 Thursday morning, Thessaloniki, Greece

Live at Nanotexnology 2022 Friday, Thessaloniki, Greece

Με 1000 συμμετοχές από 65 χώρες διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη το NANOTEXNOLOGY 2022

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ TV100 | 06/07/2022 | TV100

Η Νανοτεχνολογία στην υπηρεσία της ιατρικής | 05/07/2022 | ΕΡΤ

Published in News
Tagged under

K. Κούσουλας: Ο ''ψηφιακός δίδυμος αδελφός'' και τα εμβόλια κατά του καρκίνου
08/07/22 www.iatronet.gr

Θεσσαλονίκη: Εργαστήριο για τα Αγροβολταϊκά-Ελληνική παραγωγή πράσινης ενέργειας στα θερμοκήπια
07/07/22 www.mynews.gr

Ειδικό workshop σήμερα στις 5 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη για τα «αγροβολταϊκά»-agrivoltaics
07/07/22 www.agro24.gr

Στόχος η δημιουργία εξατομικευμένων προληπτικών εμβολίων για τους καρκίνους
07/07/22 www.imerisia.gr

Βέλτιστες πρακτικές για την παραγωγή και την ενέργεια στη Γεωργία
07/07/22 www.agrocapital.gr

Η δημιουργία εξατομικευμένων προληπτικών εμβολίων για τους καρκίνους, απώτερος στόχος των επιστημόνων
06/07/22 www.skai.gr

Η δημιουργία εξατομικευμένων προληπτικών εμβολίων για τους καρκίνους, απώτερος στόχος των επιστημόνων
06/07/22 www.zougla.gr

Η δημιουργία εξατομικευμένων προληπτικών εμβολίων για τους καρκίνους, στόχος των επιστημόνων
06/07/22 www.onmed.gr

Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια αγορά εύκαμπτων οργανικών φωτοβολταϊκών
06/07/22 www.ypodomes.com

Επιστήμη: Στόχος των επιστημόνων, τα προληπτικά εμβόλια για τον καρκίνο
06/07/22 www.alfavita.gr

ΑΠΘ: «Εξυπνοι» νανοφορείς θεραπεύουν τον καρκίνο εγκεφάλου
06/07/22 www.dimoprasion.gr

ΑΠΘ: «Έξυπνοι» νανοφορείς θεραπεύουν ακόμη και τον καρκίνο του εγκεφάλου
06/07/22 www.ygeia2day.gr

«Έξυπνοι» νανοφορείς σπάνε τους βιολογικούς φραγμούς και θεραπεύουν στοχευμένα ακόμη και τον καρκίνο εγκεφάλου
05/07/22 www.amna.gr

«Έξυπνοι» νανομεταφορείς θεραπεύουν στοχευόμενα, ακόμη και τον καρκίνο εγκεφάλου
05/07/22 www.dikaiologitika.gr

ΑΠΘ: «Έξυπνοι» νανοφορείς σπάνε όλους τους βιολογικούς φραγμούς και θεραπεύουν ασθένειες, ακόμη και τον καρκίνο εγκεφάλου
05/07/22 www.ygeiamou.gr

ΑΠΘ: «Έξυπνοι» νανοφορείς σπάνε όλους τους βιολογικούς φραγμούς και θεραπεύουν ασθένειες, ακόμη και τον καρκίνο εγκεφάλου
05/07/22 www.protothema.gr

ΑΠΘ: «Έξυπνοι» νανοφορείς σπάνε τους βιολογικούς φραγμούς και θεραπεύουν ακόμη και τον καρκίνο του εγκεφάλου
05/07/22 www.znews.gr

ΑΠΘ: «Έξυπνοι» νανοφορείς θεραπεύουν ακόμη και τον καρκίνο του εγκεφάλου»
05/07/22 www.pronews.gr

ΑΠΘ: "Έξυπνοι" νανομεταφορείς σπάνε όλους τους βιολογικούς φραγμούς και θεραπεύουν στοχευόμενα
05/07/22 www.capital.gr

Η Ελλάδα πρωταγωνιστής στην παγκόσμια αγορά εύκαμπτων οργανικών φωτοβολταϊκών
05/07/22 www.imerisia.gr

Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρωταγωνιστής στην παγκόσμια αγορά των εύκαμπτων οργανικών φωτοβολταϊκών
05/07/22 www.capital.gr

Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρωταγωνιστής στην παγκόσμια αγορά των εύκαμπτων οργανικών φωτοβολταϊκών
05/07/22 www.eleftherostypos.gr

Hub καινοτομίας και τεχνολογικών λύσεων το NANOTEXNOLOGY 2022
04/07/22 www.startupper.gr

NANOTEXNOLOGY 2022: Οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση της Covid και στα εμβόλια κατά του καρκίνου
04/07/22 www.e-farmako.gr

Θεσσαλονίκη-NANOTEXNOLOGY 2022: Νέες μέθοδοι αντιμετώπισης του κορονοϊού-Εξελίξεις στα εμβόλια κατά του καρκίνου
04/07/22 www.mainlynews.gr

NANOTEXNOLOGY 2022: Οι νέες μέθοδοι αντιμετώπισης της Covid -19, και οι τελευταίες εξελίξεις στα εμβόλια κατά του καρκίνου
04/07/22 www.dailypharmanews.gr

NANOTEXNOLOGY 2022: Στο επίκεντρο η ελληνική παραγωγή «πράσινης» ενέργειας στα θερμοκήπια
04/07/22 www.emea.gr

Με 1.000 συμμετοχές από 65 χώρες ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η Nanotexnology 2022
04/07/22 www.techwar.gr

NANOTEXNOLOGY 2022: Στο επίκεντρο η ελληνική παραγωγή «πράσινης» ενέργειας στα θερμοκήπια
04/07/22 www.greenbusiness.gr

NANOTEXNOLOGY 2022: Νέες τεχνολογίες στην «πράσινη» ενέργεια και επαναστατικές θεραπείες
04/07/22 www.makthes.gr

Νέες μέθοδοι αντιμετώπισης του Covid-19, αναγεννητική ιατρική και εμβόλια κατά του καρκίνου παρουσιάζονται στο NANOTEXNOLOGY 2022 στη Θεσσαλονίκη
03/07/22 www.el.gr

NANOTEXNOLOGY 2022: Όλες οι εξελίξεις στα εμβόλια κατά του καρκίνου και την αντιμετώπιση της Covid -19
03/07/22 www.insider.gr

Θεσσαλονίκη: Οι εξελίξεις για κορωνοϊό και εμβόλια κατά καρκίνου στο NANOTEXNOLOGY 2022
03/07/22 www.typosthes.gr

Θεσσαλονίκη: Νέες μέθοδοι αντιμετώπισης της COVID-19 και οι τελευταίες εξελίξεις στα εμβόλια κατά του καρκίνου στο NANOTEXNOLOGY 2022
03/07/22 www.healthstories.gr

Θεσσαλονίκη-NANOTEXNOLOGY 2022: Νέες μέθοδοι αντιμετώπισης του κορονοϊού-Εξελίξεις στα εμβόλια κατά του καρκίνου
03/07/22 www.pentapostagma.gr

Ελληνική παραγωγή πράσινης ενέργειας στα θερμοκήπια
02/07/22 www.imathiotikigi.gr

Ελληνική παραγωγή πράσινης ενέργειας στα θερμοκήπια
02/07/22 www.voria.gr

Εξυπνη Ελληνική παραγωγή με στόχο την πράσινη ενέργεια στα θερμοκήπια (ΦΩΤΟ)
02/07/22 www.thes.gr

Ένα σημαντικό «πράσινο» γεγονός έρχεται στη Θεσσαλονίκη
02/07/22 www.parallaximag.gr

Με 1000 συμμετοχές από 65 χώρες ξεκίνησε σήμερα η «Nanotexnology 2022»
02/07/22 www.thesspress.gr

Θεσσαλονίκη: Με 1000 συμμετοχές από 65 χώρες ξεκίνησε σήμερα η «Nanotexnology 2022»
02/07/22 www.anaskopisi.gr

Θεσσαλονίκη: Με 1000 συμμετοχές από 65 χώρες ξεκίνησε σήμερα η «Nanotexnology 2022»
02/07/22 www.pressgreece.gr

Άρχισε το NANOTEXNOLOGY 2022 στη Θεσσαλονίκη: 1.000 συμμετοχές από 65 χώρες
02/07/22 www.polispress.gr

Ξεκινά στη Θεσσαλονίκη το NANOTEXNOLOGY 2022 με 1.000 επιστήμονες από 65 χώρες του κόσμου
02/07/22 www.thestival.gr

Με 1000 συμμετοχές από 65 χώρες ξεκίνησε η «NANOTEXNOLOGY 2022» στη Θεσσαλονίκη
02/07/22 www.thepresident.gr

Με 1000 συμμετοχές από 65 χώρες ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η Nanotexnology 2022
02/07/22 www.amna.gr

NANOTEXNOLOGY 2022, 2 – 9 Ιουλίου, Porto Palace, Θεσσαλονίκη
02/07/22 www.ertnews.gr

Nanotexnology 2022: Εντυπωσιακή έναρξη με 1000 συμμετοχές από 65 χώρες
02/07/22 www.emea.gr

Θεσσαλονίκη: Με 1000 συμμετοχές από 65 χώρες ξεκίνησε η Nanotexnology 2022
02/07/22 www.politic.gr

Με 1.000 συμμετοχές από 65 χώρες ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη η Nanotexnology 2022
02/07/22 www.businessdaily.gr

Άρχισε το NANOTEXNOLOGY 2022 στη Θεσσαλονίκη: 1.000 συμμετοχές από 65 χώρες
02/07/22 www.huffingtonpost.gr

Με 1000 συμμετοχές από 65 χώρες ξεκίνησε σήμερα η «Nanotexnology 2022» στη Θεσσαλονίκη
02/07/22 www.el.gr

Nanotexnology 2022: Ένα παγκόσμιας εμβέλειας γεγονός, στη Θεσσαλονίκη
01/07/22 www.makthes.gr

NANOTEXNOLOGY 2022: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του παγκοσμίου επιστημονικού ενδιαφέροντος
30/06/22 www.thesseconomy.gr

Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας - Ξεκινά το Σάββατο 3 Ιουλίου
30/06/22 www.insider.gr

NANOTEXNOLOGY 2022: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του παγκοσμίου επιστημονικού ενδιαφέροντος
27/06/22 www.thesseconomy.gr

Πολυσυνέδριο NANOTEXNOLOGY στη Θεσσαλονίκη
27/06/22 www.cityportal.gr

Nanotexnology 2022 Στη Θεσσαλονίκη 2-9 Ιουλίου
25/06/22 www.apodimos-palmos.com

Nanotexnology 2022 Στη Θεσσαλονίκη 2-9 Ιουλίου
25/06/22 www.findgr.de

Θεσσαλονίκη: Τον Ιούλιο το πολυσυνέδριο Νανοτεχνολογίας
24/06/22 www.thestival.gr

Στις 2-9 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη. το πολυσυνέδριο NANOTEXNOLOGY
24/06/22 www.epixeiro.gr

Published in News
Tagged under

Πολυσυνέδριο NANOTEXNOLOGY στη Θεσσαλονίκη
27/06/22 www.cityportal.gr

Nanotexnology 2022 Στη Θεσσαλονίκη 2-9 Ιουλίου
25/06/22 www.apodimos-palmos.com

Published in News
Tagged under
Tuesday, 24 May 2022 15:20

NANOTEXNOLOGY EXPO

nanotexnology expo2022

The NANOTEXNOLOGY EXPO unites innovators to bring Nanotechnology, Organic Electronics & Nanomedicine from lab to market!

It is the biggest marketplace for Nanotechnology, Nanomaterials, Organic Electronics, 3D Printing/Bioprinting and Nanomedicine applications, products and research in Europe as well as one of the leading networking areas across the globe with more than 60 countries represented.

 • Secure your participation in one of the leading networking areas across the globe with more than 1000 high-class Experts under one roof!
 • Target new customers, build existing relationships and achieve new business perspectives.
 • Strengthen your company's image and visibility internationally.
 • Interact with exceptional researchers, engineers, scientists, technology developers, industry leaders and policymakers in the field.
 • Participate at the co-located NN22, ISFOE22, I3D22 International Conferences and access more than 640 presentations from 58 countries (2021 data).
 • Present your company at the Business Forum that is taking place in a central location in the Exhibition area.
 • Arrange targeted meetings at the Matchmaking (B2B) Event - Last year more than 115 B2B meetings took place.
 • Enjoy and network during the Social Events of NANOTEXNOLOGY 2022.
 • Get privileged accommodation.
 • Combine your participation with holidays in exclusive nearby destinations.

Find more information here: www.nanotexnology.com

Published in News
Tagged under

nanotexnology2022

With hundreds of participations from all over the world (USA, India,Australia, etc), NANOTEXNOLOGY is coming back in Thessaloniki from 2-9 Iuly.

NANOTEXNOLOGY, is the technology, business and networking premier annual multi-event exploring the key advances and commercialization opportunities in the fields of Nanotechnologies, Nanomaterials, Organic Electronics, AI, 3D Printing/Bioprinting and Nanomedicine.
It brings together a powerful international community of more than 2,000 researchers, scientists, engineers, business and policy professionals to promote research and industrial collaborations, identify priorities and strengthen the innovation ecosystem.
NANOTEXNOLOGY explores the opportunities in the emerging fields of Nanotechnologies, Organic & Printed Electronics and Nanomedicine.

The International Conference on Nanosciences & Nanotechnologies NN, organized since 2003 by LTFN Laboratory and HOPE-A Association, and emerged as one of the most influential scientific events in SE Europe.

NANOTEXNOLOGY 2022 will be a Hybrid event, combine live (in Porto Palace Hotel, Thessaloniki) and virtual presentations and participation.

It includes the following internationally established events:

19th International Conference on Nanosciences & Nanotechnologies (NN22) 5-8 July

15th International Symposium on Flexible Organic Electronics (ISFOE22) 4-7 July

5th International Conference on 3D Printing & Bioprinting, AI,Digital & Additive Manufacturing (I3D22) 6-7 July

16th International Summer Schools on Nanosciences & Nanotechnologies, Organic Electronics & Nanomedicines (ISSON22) 2-9 July

12th International Exhibition on Nanotechnologies & Organic Electronics & Nanomedicine (EXPO22) 4-8 July

Business Forum 5-7 July

Matchmaking Event (B2B) 6 July

Direct Links:
Registration
Abstract Submission
Exhibition
Sponsorship

Website:
www.nanotexnology.com


NANOTEXNOLOGY 2022, Θεσσαλονίκη. Ένα Παγκόσμιο Πολυγεγονός

Το πιο σημαντικό επιστημονικό-τεχνολογικό πολυγεγονός στον τομέα της Νανοτεχνολογίας και των Νανοεπιστημών στη ΝΑ Ευρώπη, πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τις 2-9 Ιουλίου με εκατοντάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο (Αμερική, Ινδία, Αυστραλία κ.ά)

Το Διεθνές Συνέδριο NANOTEXNOLOGY πραγματοποιείται ετήσια, αποτελεί την κορυφαία ετήσια εκδήλωση τεχνολογίας. Το πολυσυνέδριο διερευνά τα πεδία επιχειρήσεων και δικτύωσης, τις βασικές εξελίξεις και ευκαιρίες εμπορικής αξιοποίησης στους τομείς των νανοτεχνολογιών, των νανοϋλικών, των οργανικών ηλεκτρονικών, της τεχνητής νοημοσύνης, της τρισδιάστατης εκτύπωσης/βιοεκτύπωσης και της νανοϊατρικής.

Το Συνέδριο αποτελεί σημείο επαφής μιας ισχυρούς διεθνούς κοινότητας περισσότερων από 2000 ερευνητών , επιστημόνων, μηχανικών και επαγγελματιών του χώρου της πολιτικής για την προώθηση ερευνητικών και βιομηχανικών συνεργασιών, τον προσδιορισμό προτεραιοτήτων και την ενίσχυση του οικοσυστήματος καινοτομίας.

Το NANOTEXNOLOGY 2022 αναδεικνύει τις προοπτικές που δημιουργούνται στους τομείς των νανοτεχνολογιών, των οργανικών και τυπωμένων ηλεκτρονικών και της νανοϊατρικής.

Το Διεθνές Συνέδριο Nanosciences & Nanotechnologies NN, διοργανώνεται από το 2003 από το Εργαστήριο LTFN του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο HOPE-A, και θεωρείται πλέον ένα από τα πιο επιδραστικά επιστημονικά γεγονότα στη ΝΑ Ευρώπη.
Το Nanotexnology 2022 θα διεξαχθεί υβρικά στο Ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχές και παρουσιάσεις που θα γίνουν είτε με φυσική παρουσία , είτε διαδικτυακά.

Το Συνέδριο περιλαμβάνει τα εξής διεθνούς εμβέλειας γεγονότα:

19th International Conference on Nanosciences & Nanotechnologies (NN22) 5-8 Ιουλίου

15th International Symposium on Flexible Organic Electronics (ISFOE22) 4-7 Ιουλίου

5th International Conference on 3D Printing & Bioprinting, AI,Digital & Additive Manufacturing (I3D22) 6-7 Ιουλίου

16th International Summer Schools on Nanosciences & Nanotechnologies, Organic Electronics & Nanomedicines (ISSON22) 2-9 Ιουλίου

12th International Exhibition on Nanotechnologies & Organic Electronics & Nanomedicine (EXPO22) 4-8 Ιουλίου

Business Forum 5-7 Ιουλίου

Matchmaking Event (B2B) 6 July

Σύνδεσμοι:
Registration
Abstract Submission
Exhibition
Sponsorship

Ιστοσελίδα:
www.nanotexnology.com

Published in News
Tagged under

NANOTEXNOLOGY 2021

2021 was the 18thconsecutive year that NANOTECHNOLOGY 2021 took place with great success.
Under this multi - events everal International Scientific, Technological land Business Events on Nanotechnologies, Flexible Organic Electronics and Nanomedics took place from the 3rd till the 10th of July and were organized both with physical and virtual presentations at the Porto Palace Conference Center at Thessaloniki.

nanotexnology 2021 01
Official Kick start of NANOTEXNOLOGY 21.
The President Prof. S. Logothetidis

 

nanotexnology 2021 02
The event visited the Director of the Greek Prime Minister office
Mrs Antoniou

Several important people were present at the event like, internationally recognized scientists, politicians and representatives of related associations, that shape up the financial and political actions in Greece, experienced specialists from business sector, young scientists and startuppers participated in several meetings and networking events that took place in parallel with the Congress and the Exhibition.

Morespecifically, theeventofScienceandInnovationincluded:

 • The 18thInternationCongressatNanosciences and Nanotechnologies (ΝΝ21)
 • The 14thInternationalSymposium on Flexible Organic Electronics (ISFOE21)
 • The 15thInternationalSchoolsonNanoscience&Nanotechnologies, Flexible Organic Electronics and Nanomedics (ISSON21)
 • The 11th International Exhibition EXPO21
 • The 4thInternational Congress of 3D Printing, Bioprinting and Digital Manufacturing (I3D21)
 • Meetings and B2B Matchmaking Events
 • Special Workshops

ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY

2021 inanational effort and opportunity for the promotion and utilization of new Technologies, Innovation & Business which is organized annually at Thessaloniki.

Details:

 • NN21 contained 227 presentations from 38 countries
 • ISFOE21 contained 132 presentations from 32 countries
 • I3D21 contained 120 presentations from 27 countries
 • At ISSON21 participated 45 students from 25 countries, with 29 Poster presentations
 • At EXPONANOTEXNOLOGY participated more than 20 exhibitors
 • Matchmaking event hosted 46 meetings

The goal of the Event was binary: Contacting researchers, scientists and entrepreneurs related with the field of Nanotechnologies, worldwide, and promote the recent innovations that are created in this sector.

nanotexnology 2021 03
More than 150 Plenary Speakersat NANOTEXNOLOGY 2021

 

nanotexnology 2021 04
The opening with an Official Greeting at NANOTEXNOLOGY was made
by therepresentative of the Ministry of Digital Governance Mr. G. Stylios

The opening of the event of NANOTEXNOLOGY 2021 was made by the representative of the Prime Minister of the Greek Government, Deputy Minister of Digital Policy George Stylios, while the work of the Conference was greeted by the Rector of the Aristotle University of Thessaloniki Nikolaos G. Papaioannou and the Rector of the Faculty Professor Theodoros Theodoulidis.

nanotexnology 2021 05
Official Welcome to NANOTEXNOLOGY by the Rector of AUTh,
Prof. Nikolaos G. Papaioannou

 

nanotexnology 2021 06
Official Welcome to NANOTEXNOLOGY by the Rector of DM,
Prof. Theodoros Theodoulidis

Speakers at the main event of the Conference were three world-class scientists who analyzed the rapid scientific developments that change our daily lives:

 • Dr Nello Li Pira from the FIAT Research Center, spoke about the developments in the automotive industry,
 • Eugenia Kumacheva, professor at the University of Toronto, referred to the new material on "Filling the Void Between Molecules and Nanoparticles"
 • And Professor George Malliaras from the University of Cambridge spoke about Bioelectronics and the treatment of serious brain diseases.

The main event of NANOTEXNOLOGY 2021 was attended by, among others, the Deputy Regional Governor of Central Macedonia Costas Gioutikas, the Rector of PDM Theodoros Theodoulidis, the Vice Rector of AUTh Charalambos Feidas and the Deputy of Innovation and Entrepreneurship Kostas Michailidis.
The Deputy Minister of Development and Investment, Christos Dimas, started the two workshops on green energy, hydrogen and nanotechnology applications in greenhouses.

nanotexnology 2021 07
Plenary speaches at NANOTEXNOLOGY 2021

 

nanotexnology 2021 08
Official Welcome to NANOTEXNOLOGY by the Deputy Minister of
Development Mr. Dimas

The Greek "smart" bus stop, the innovative energy and lighting systems for large and smaller surfaces with new type light, flexible and environmentally friendly photovoltaics made in our country won the impressions of the representatives of the Government, such as the deputies of New Democracy of Thessaloniki Dimitris Kouvelas and Stratos Simopoulos, the Deputy Regional Governors of Central Macedonia Costas Gioutikas and Angelos Charisteas, the Mayor of Neapolis Sykeon Simos Daniilidis, who visited the Exhibition as well as many businessmen from the area of Thessaloniki.

nanotexnology 2021 09
Greeting of the Deputy Regional Governor of Central Macedonia,
Mr. Gioutika at NANOTEXNOLOGY 2021

 

nanotexnology 2021 10
Visit of the Deputy Regional Governor of Central Macedonia,
Mr. Charisteas to NANOTEXNOLOGY 2021

 

nanotexnology 2021 11
Visit of the Mayor of Thessaloniki Konstantinos Zervas
to EXPO 2021

As the Mayor of Thessaloniki characteristically emphasized, "the digital transformation that is completed with the Cisco Innovation Hub, the Center for Innovative Applications that is made for the benefit of all of us" is extremely important, while he stated impressed, saying that "we are lucky to have the Laboratory of Nanotechnology of the Aristotle University of Thessaloniki and Professor Stergios Logothetidis with his collaborators who create these products".

nanotexnology 2021 12
Visit of the Mayor of Sykies-Neapolis Simos Daniilidis

"This is where the future of our country is created and it fills us with hope and optimism", stressed Mr. Daniilidis, stating that scientists and companies from our region are pioneers in the field of nanotechnology. He stressed that the local government will and continue to support this effort on a daily basis.

nanotexnology 2021 13
Official Opening Event of NN2021

 

nanotexnology 2021 14
ISSON21 International Summer School

 

nanotexnology 2021 15
Poster presentations within the ISSON21
International Summer School

nanotexnology 2021 16
Snapshot from the evening events at NANOTEXNOLOGY 2021

 

nanotexnology 2021 17
Snapshot from the evening events at NANOTEXNOLOGY 2021

 

nanotexnology 2021 18
Snapshot from the closing ceremony of NANOTEXNOLOGY 2021

NANOTEXNOLOGY VIDEOS

Videos and information for activists on cutting-edge scientific and research topics related to Nanosciences and Nanotechnologies in the context of the annual international multi-event NANOTEXNOLOGY (www.nanotexnology.com) which with great success is co-organized every summer by the Postgraduate Department on Nanotechnologies.

Below are selected videos from the above events.

Published in News
Tagged under

Η πράσινη ενέργεια και οι εφαρμογές στη γεωργία στο Συνέδριο Νανοτεχνολογίας
16/07/21 www.greenagenda.gr

Η πράσινη ενέργεια και οι εφαρμογές στη γεωργία στο Συνέδριο Νανοτεχνολογίας
16/07/21 www.voria.gr

Nanotexnology 2021: Η Θεσσαλονίκη στη «μάχη» για το πράσινο υδρογόνο
12/07/21 www.energyfeed.gr

Πράσινο Υδρογόνο: Οι μεγάλες αλλαγές στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Ευρώπης, ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη - Nanotexnology 2021
12/07/21 www.energypress.gr

NANOTEXNOLOGY 2021: Η Θεσσαλονίκη στη «μάχη» για το πράσινο υδρογόνο
12/07/21 www.makthes.gr

NANOTEXNOLOGY: Οι αλλαγές στην πράσινη ενέργεια ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη
12/07/21 www.voria.gr

Nανοτεχνολογία 2021:Οι μεγάλες αλλαγές στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της ΕE, ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη
11/07/21 www.grtimes.gr

Εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας στα Θερμοκήπια
08/07/21 www.agrocapital.gr

Δύο workshops για τη νανοτεχνολογία στη γεωργία στις 9 Ιουλίου στο Nanotexnology 2021
01/07/21 www.agro24.gr

Published in News
Tagged under

Ο Σ. Δανιηλίδης στο Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας 2021
08/07/21 www.grtimes.gr

Τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα στηρίζει ο δήμος Νεάπολης - Συκεών
08/07/21 www.makthes.gr

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών στο Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας 2021
08/07/21 www.gothess.gr

Επίσκεψη στο συνέδριο Νανοτεχνολογίας
08/07/21 www.efsimopoulos.gr

Alfaview: Η διαδικτυακή πλατφόρμα Έλληνα που “σηκώνει” ταυτόχρονα 400 παράλληλες βιντεοκλήσεις
08/07/21 www.ka-business.gr

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
08/07/21 www.epikairo.gr

Η επανάσταση της νανοτεχνολογίας στη ζωή μας
08/07/21 www.ertnews.gr

Ο Σ. Δανιηλίδης στο Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας 2021
08/07/21 www.grtimes.gr

Θεσσαλονίκη - NANOTEXNOLOGY 2021: Από τέντες με φωτοβολταϊκά έως ανθρώπινα μέλη
08/07/21 www.voria.gr

Νανοτέστ και βιοαισθητήρες για την Covid -19/ 3D εκτυπωμένα ανθρώπινα οστά [Φωτό]
06/07/21 www.iatronet.gr

H διαδικτυακή πλατφόρμα ενός Έλληνα που "σαρώνει" - Τη χρησιμοποίησε η Χάιντι Κλουμ στο GNTM
06/07/21 www.enikos.gr

Ρεκόρ συμμετοχών στο φετινό Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη
05/07/21 www.thestival.gr

Ξεκινά στις 3 Ιουλίου το Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας
04/07/21 www.michanikos-online.gr

Η Heidi Klum και το Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη
04/07/21 www.voreini.gr

Θεσσαλονίκη: Καινοτόμα προϊόντα και εφαρμογές νανοτεχνολογίας στο 18ο συνέδριο NANOTEXNOLOGY
03/07/21 www.seleo.gr

Θεσσαλονίκη: Καινοτόμα προϊόντα και εφαρμογές νανοτεχνολογίας στο 18ο συνέδριο NANOTEXNOLOGY
02/07/21 www.ertnews.gr

Ξεκινά το Σάββατο 3 Ιουλίου το Διεθνές Συνέδριο NANOTEXNOLOGY 2021
02/07/21 www.makthes.gr

Με τη συμμετοχή 110 επιστημόνων το Nanotexnology 2021 από 3-10 Ιουλίου
02/07/21 www.voria.gr

NANOTEXNOLOGY: Έρχεται το 18ο Πολυσυνέδριο Νανοτεχνολογίας
02/07/21 www.newmoney.gr

Ξεκινά το Σάββατο 3/7 το Διεθνές Πολυσυνέδριο Νανοτεχνολογίας
01/07/21 www.grtimes.gr

18ο Πολυσυνέδριο Νανοτεχνολογίας - Tο NANOTEXNOLOGY 2021 θα πραγματοποιηθεί 3-10 Ιουλίου
01/07/21 www.iatronet.gr

Το μεγαλύτερο Συνέδριο Νανοτεχνολογίας στην Ευρώπη, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη
30/06/21 www.liberta-news.gr

Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας - Ξεκινά το Σάββατο 3 Ιουλίου
30/06/21 www.insider.gr

Έρχεται το 18ο Πολυσυνέδριο Νανοτεχνολογίας NANOTEXNOLOGY 2021
30/06/21 www.makthes.gr

Οι εφαρμογές της Νανοτεχνολογίας & των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Γεωργία & την πράσινη ενέργεια
29/06/21 www.agrocapital.gr

NANOTEXNOLOGY2021: Παρουσίαση “έξυπνου” ηλιακού σταθμού φόρτισης με φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς από την ΟΕΤ
29/06/21 www.energy-world.gr

Στις 3 - 10 Ιουλίου το πολυσυνέδριο Nanotexnology 2021 από το ΑΠΘ​
28/06/21 www.epixeiro.gr

Στις 3-10 Ιουλίου το 18ο Πολυσυνέδριο Νανοτεχνολογίας Nanotechnology 2021
28/06/21 www.euro2day.gr

Nanotexnology 2021: Καινοτομίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο Διεθνές Συνέδριο
28/06/21 www.startupper.gr

Σημαντικά επιτεύγματα θα παρουσιαστούν φέτος στο Διεθνές Συνέδριο Νανοτεχνολογίας – Η Θεσσαλονίκη στην πρωτοπορία
17/06/21 www.boreiosellas.gr

Έρχεται στη Θεσσαλονίκη το Πολυσυνέδριο NANOTEXNOLOGY 2021
27/05/21 www.grtimes.gr

Published in News
Tagged under
Page 1 of 4